marian boyer

Marian Boyer schreef veertien opgevoerde toneelstukken. Gebied (samen met Pamela Koevoets) ontving de Van der Viesprijs en werd voorgedragen voor het Theaterfestival '92. Helle kijkers en Rauw werden genomineerd voor de Taalunie Toneelschrijfprijs. Sool en Het duivenevenwicht werden geselecteerd voor de festivals [on]terecht [on]opgemerkt en Seul. Boyer stopte in 2003 met toneelschrijven. Een selectie van het vroege werk is gebundeld en uitgegeven bij Uitgeverij IT&FB.

 

Haar romandebuut Het engelentransport verscheen in 2001 bij Uitgeverij De Geus, en werd genomineerd voor de G.J. Lubberhuizen/Marten Toonderprijs en de debuutprijs Vrouw & Cultuur. Haar tweede roman Fantastisch lichaam verscheen in april 2005. In 2009 verscheen haar verhalenbundel Een kleine storm. Op 10 januari 2013 verschijnt haar derde roman, Een geslaagd leven, opnieuw bij De Geus. Haar korte verhalen zijn gepubliceerd in o.a. Parmentier, De Revisor en Bouillon. Bouillon is vaste afnemer van de reeks over buitenlandse koks die op deze site verscheen. Literair online tijdschrift Torpedo publiceerde stukjes uit de nieuwe reeks.

 

Van 2002 tot 2013 was zij oprichter en artistiek leider van het Platform Theaterauteurs, en in 2012 en 2013 was ze oprchter en redacteur van het literaire jaarprogramma Schrijvers uit Oost. Boyer was docent eindejaars toneelschrijven van de HKU te Utrecht.

 

Marian Boyer heeft na ontstane complicaties bij de behandeling van kanker op 16 juli 2013 op eigen verzoek afscheid genomen van haar familie en vrienden.

 

Zie ook onderstaande verschenen persberichten.

 

 

                          biografie