marian boyer

 

 

 

 

                              verhalen

Een lege fontein op een plein op een willekeurige dag in de winter. Aan het pleintje bevinden zich een kiosk, een snackbar en een Grieks restaurant. Iedere dinsdag staat er een kraam met twee Afrikanen die houtsnijwerk verkopen. Dagelijks zit een oude vrouw er op een bankje. Bij nadere beschouwing blijken sommige levens met elkaar verbonden via het plein. Samen vormen de verhalen in de bundel een ode aan kleine gemeenschappen waarin ogenschijnlijk niets gebeurt.

 

Een kleine storm   Uitgeverij De Geus, 2009                  

LEZERS LEZEN voor op hun favoriete leesplek thuis en dat kun je hier kijken en luisteren vanaf het scherm

 

 

 

 

 

LEZERS LEZEN het titelverhaal van Een kleine storm op hun favoriete leesplek thuis. Kijken en luisteren naar o.a.  Isabeau Mensing, Hans Aarsman, Magne van den Berg, Piet Boogert, Anne Büdgen, Hannah van Munster, Elfie Tromp en het hondje ChinChin.

 

filmpjes kijken

Vanaf zomer 2011 verschijnen korte verhalen in het  kwartaalblad Bouillon. De verhalen verschenen eerder op deze site, van september 2010 tot april 2011, onder de titel Keukengeheimen, notities over koks van overzee. Hier het overzicht van de reeks. 

Alexandr Tzulukidze, kort verhaal. Verscheen in 100 Uitzichten op Amsterdam—Uitgeverij Meulenhoff.        Verhalen van bekende en minder bekende schrijvers en dichters over hun uitzicht op Amsterdam.

 

pdf bestellen

Aaibare toestand, kort verhaal. Verscheen in de bundel Ongebonden, met ruim veertig verhalen door bijna alle Nederlandstalige auteurs van De Geus.

 

 

pdf bestellen

Het tweede halfjaarboek van De Revisor 2011 bevat proza, poëzie en beschouwingen van Marian Boyer, Wim Brands, Maarten van der Graaff, Daan Heerma van Voss, Auke Hulst, Hester Knibbe, Peter van Lier, Erik Lindner, Jan van Mersbergen, Charlotte Mutsaers, Jamal Ouariachi, Gustaaf Peek, Sanne Rooseboom, Daan Stoffelsen, Arjen van Veelen, Maartje Wortel en B. Zwaal.

Van Marian Boyer is opgenomen het korte verhaal Jongensochtend.

Koppigheid en liefde 

is een bijzonder vormgegeven verhalenbundel voor volwassenen met kleine portretjes van beeldend kunstenaar Suzanne Huijs.

 

Met teksten van Anna van der Kruis, Enver Husičić, Frederieke Hijink, Kees Roorda, Marian Boyer, Marike op den Akker, Marcel Roelfsema, Natasja d'Armagnac, Pietjan Dusee en Rogier Schippers. En fotobeelden van Trinke, de Verbeelder.

Eerste druk: januari 2015.
Bestellen kan hier.